Global til India

 

Karen Margrethe Igland (20), Mathias Hønsen (21), og Frida Ekholt Ellefsen (20) går enn spennende tid i møte. Som elever på Tjeneste, med linjevalg GLOBAL, skal de ha langpraksis i India de tre neste månedene. Jeg møter tre spente men også modige elever som er klare for ett praksisopphold som potensielt kan leve opp til bibelskolens slagord: #ett år (eller en vår) som kan forandre alt!

Hvorfor har dere valgt Global?
Frida: ”Jeg trenger å utvide perspektivet mitt på Guds rike og derfor valgte jeg Global. Jeg håper at jeg får oppleve mer med Gud. Jeg synes det er spennende å få en smakebit av misjon og om dette er noe Gud har for meg.”

Mathias: ”Det er spennende å dra til utlandet og få bo i en annen kultur og oppleve at jeg mestrer hverdagen der. Det var fristende å tenke at jeg faktisk skulle bo der. ”

Karen: ”Jeg tror jeg var litt eventyrlysten og hadde lyst å utforske misjon. Jeg har veldig hjerte for mennesker og her får jeg lov til å gi mennesker omsorg og kjærlighet! Også tror jeg det kommer til å strekke meg og det er bra.”

Hva blir den største utfordringen?
Mathias: ”Jeg er spent på kulturen. Den er høykompleks som betyr at det er hierarki (rangordning). Det blir spennende å se hvordan det er og leve i en slik kultur. ”

Frida: ”Det blir vanskelig å ikke overføre mine vestlige synspunkter på dem, så det blir spennende.”

Karen: ”Jeg er litt spent på kvinnesynet og ikke minst at man må være mye mindre direkte enn hva jeg er vant med i Norge. Her er vi i en indirekte kultur, det kan bli utfordrende.”

Hva er drømmen din for India-oppholdet?
Frida: ”Jeg drømmer om at det skal utvide min kjærlighet og forståelse for andre kulturer. Ønsker at jeg skal få Jesu øyne og hjerte for mennesker som er annerledes enn meg”.

Mathias: ”Jeg håper det gjør noe med meg som jeg ikke har forutsett, rett og slett.”

Karen: ”Jeg håper det blir ett opphold som forandrer synet mitt på mennesker rundt meg. At det kan være en tur som virkelig minner meg på det å være takknemlig og å elske mennesker rundt meg. ”

Fremover vil vi få følge elevene via filmsnutter. Annenhver uke vil de legge ut en update på fbo.no og på sosiale medier, så stay tuned.

3 kjappe:

Hvilken mat/snacks kommer du til å savne mest:
F: Spagetti AlaCapri, jeg elsker det, og hjemmelaga bagetter.
K: Det er så masse jeg kommer til å savne; laks med grønnsaker, poteter, kyllingsalat, og Freia melkesjokolade, den må du ha med.
M: Jeg tror det er Freia melkesjokolade jeg kommer til å savne mest.

Hvem i gruppa blir best i Hindi(språket i India):
F: Ehh, jeg tror det blir meg.
K: Frida
M: Jeg (sier han med ett smil)

Hva gleder du det mest til?
K: Jeg gleder meg til å leve i en fremmede kultur og det å ikke bare være turist, men å leve der.
F: Nye smaker, fine farger og glade mennesker. Det blir spennende å leve i en varm kultur.
M: Å lukte, smake, se India og bli kjent med kulturen.