Elevintervju – Ingvild Ryan

Hvorfor velger unge mennesker å sette av et helt år til bibelskole? Vi spurte Ingvild Ryan som er elev ved menighetsfordypningen på Filadelfia bibelskole. Hvorfor er du her?

“Jeg ville lære mer om Gud og hva det vil si å følge han. Jeg hadde lyst til å investere i et år hvor jeg får mulighet til å vokse i min relasjon til Gud, bli enda bedre kjent med Han og la Han få enda større plass i livet mitt. “

Så har året rast forbi og spørsmålet blir jo hva sitter du igjen med, om du skal oppsummere året?

STØRRE BILDE “Hm, åh masse! Det er vanskelig å sette ord på noe helt konkret. Jeg har fått et mye større bilde av hvem Gud er og alt han er. Jeg har vokst i min relasjon til han! Lært utrolig mye som er med på å bygge et solid fundament i livet mitt, virkelig. Føler jeg har vokst i tro, blitt mer sikker på hvem jeg tror på, troen min har blitt styrka. Jeg har fått svar på mange spørsmål samtidig som jeg har fått mange nye spørsmål. Og er nysgjerrig på å lære enda mer.

Jeg har lært å bli kjent med Gud i hverdagslivet og i ulike sesonger av livet. Jeg føler jeg har blitt rusta for ulike sesonger og utfordringer som vil komme. Man sitter igjen med så mye at det er vanskelig å sette ord på det. Men jeg tror virkelig at årene etter bibelskolen vil være preget av dette året. Året har gitt med en lyst til å oppdage enda mer hvem Gud er og leve et liv som er preget av at han er i sentrum.

Jeg er utrolig takknemlig for sykt bra lærere som virkelig har blitt forbilder. Det er kult å se hvordan de lever livene sine overgitt til Gud. De snakker ekte og ærlig om livet. Det inspirerer meg.

Jeg har blitt tryggere på hvem Gud, og hvem jeg er i Han, rett og slett blitt bedre kjent med Han. Samtidig så har året gitt meg masse glede og humor. Vi har et utrolig bra klassemiljø og vi har det veldig gøy sammen. Jeg har fått minner og venner for livet.”

Om du nå skal streke under noen få ting som har vært høydepunktene for året, hva vil du streke under?

MANGE HØYDEPUNKT ”Åh, det er vanskelige altså! Året i seg selv har vært et høydepunkt, men Kenya var jo helt sykt gøy. Det å få dra som en klasse og et team å oppleve Kenya sammen og å få være med på det Gud gjør i Kenya, var urolig kult! Men året generelt altså, hverdagslivet om det går an å si. Turer vi har vært på med klassen. Alle elevene og lærerne er virkelig et høydepunkt. Det å få lov å bli kjent med så mange bra mennesker. Vi har hatt det veldig gøy sammen. Tar med meg så mye bra fra dette året her. Jeg er skikkelig takknemlig!”

Det er ikke alltid lett å streke under en ting, men til slutt, hvis du nå skal fortelle andre om bibelskolen, hva vil du fortelle?

INVESTERING Uansett hvor klisje det er, så vil jeg virkelig si at det er en investering for livet! Som sagt så bygger man et solid fundament som jeg virkelig tror er avgjørende for resten av livet. Det å sette retning for livet, og investere i et år på bibelskole er noe jeg virkelig anbefaler. Det har i hvertfall vært veldig utbytterikt for meg og jeg har vokst i troen på Jesus.

I tillegg til så mye god undervisning så er det jo utrolig morsomt! Man har det  fint sammen som klasse og vi koser oss masse. Altså, det er jo alt som er gøy samla i en pakke; Jesus, bra folk, ingen prøver, koselig, kirke, Oslo, masse sosialt.

Med andre ord, skikkelig gøy! Så hvis du vil ha et år hvor du koser deg masse samtidig som du vokser og blir bedre kjent med Gud, da ville jeg virkelig tatt et år på bibelskole. Du vil ikke angre.