Elevintervju – Kristian Røyert

Filadelfia bibelskole lanserte for noen år siden #etårsomkanforandrealt. En drøm vi som skole fortsatt lever i. Vi tror at et år på bibelskole kan være med på å forme og forandre mennesker. Å trene unge mennesker til helhjerta etterfølgere av Jesus, gjør at vi tar med hele mennesket inn i regnestykket. Vi har derfor spurt noen av årets elever om hvorfor de valgte et år på bibelskole. Kristian Røyert har det siste året gått disippel med fordypning i menighet. Hvorfor valgte du bibelskole?

Jeg valgte å gå et år i Disippel klassen på Filadelfia bibelskole Oslo for å sette av et år til å bruke mer tid med Gud, mere tid i bønn og tilbedelse og mer tid til å studere Bibelen. Jeg er oppvokst i Filadelfiakirken Oslo og kjenner godt til bibelskolen gjennom elever som har gått der før meg. Det har nok lenge ligget et ønske hos meg om å gå bibelskolen.

Et år på bibelskolen innbærer en mange inntrykk, mange ulike temaer og mange mennesker. Når du nå ser tilbake på året. hva vil du si at året på bibelskolen har gitt deg?

I løpet at året på FBO har jeg fått mange gode venner. Vi er en god og sammensveiset gjeng. Jeg tror det har noe med at vi opplever mye sammen og bruker mye tid med hverandre. Jeg tror det samme gjelder med Gud. Vi bruker mye tid på Bibel, bønn, lovsang og i tjeneste. Vi får gå nye steg med Jesus og blir bedre kjent med oss selv og Gud. For det er sant som det sies at alt vi gjør over tid, om det er relasjoner over tid, historier over tid, bare å bruke tid over tid, så vil det gjøre noe med oss.

Når skoleåret har mange ulike tematikker er det kanskje vanskelig å sette fingeren på det ene høydepunktet fra året. Men hva om du nå skal streke under noen få ting som har vært høydepunktene for året, hva vil du streke under?

Mitt høydepunkt på FBO er nok Kenya turen. I seg selv er det å dra til Kenya en stor opplevelse, men alt det vi fikk lov til å være med på der kommer jeg nok aldri til å glemme. Alt fra å dele vitnesbyrd foran 1000 skoleelever, til menneskene vi fikk be for og alle bønnesvarene vi fikk. Ellers så har jeg vært veldig fornøyd med året. Mye veldig god undervisning av dyktige lærere, både fra stab og gjestelærere.

Hvis du vil anbefale noen å ta et år på bibelskole, hva ville du sagt til dem?

Et år på FBO er vanskelig å forklare, det må nesten oppleves for å forstå hvor bra det er. Det er kanskje litt klisjé, men året blir det du gjør det til og hvis du ønsker og lar Gud få plass, så kan det bli #etårsomkanforandrealt. Du vil bli utfordret mye på å gjøre ting du kanskje ikke har gjort før. Da vil jeg gi deg et råd og det er å si “JA”. For man vokser enormt på å prøve å gjøre noe nytt. Du vil vokse i frimodighet og i tro.

Som det så fint ble sagt på et møte en søndag kveld i Filadelfiakirken “hvis du gjør det du alltid har gjort, så får du antakelig det du alltid har fått”

Du vil også bli godt kjent med en helt unik gjeng med morsomme, kreative, dyktige lærere som  virkelig brenner for å se andre mennesker ta nye steg i tro og å bli enda bedre kjent med Jesus.

Søk Filadelfia Bibelskole. Det er et fantastisk år som ligger å venter på deg!