Elevintervju- Lotte Berge

Har du noen gang hørt fjellvettregel nr. 8. Vend i tide, det er ingen skam å snu. Det er går nesten ikke en påske uten at denne regelen blir børstet støv av. Men kanskje gjelder ikke fjellvettregel nr.8 bare i fjellet, men i livet generelt. Lotte Berge har gått på Disippel i år. Hvorfor valgte du et år på bibelskole Lotte?

Jeg skulle egentlig gå, valgte noe annet, men fant ikke roen i det. Gud ville ha meg her på bibelskolen.

Så når du nå ser tilbake på skoleåret, hva har et år ved Filadelfia bibelskole gitt deg?

Alt! Haha

En fantastisk gjeng venner for livet. Et «hjem» i Oslo, som er langt vekke hjemmefra, noe som er verdifullt når du tenker å bo her og studere her.

Det er en investering i framtiden rett og slett.

Jeg har fått ny innsikt i hva jeg skal drive med videre og hvorfor. Tidligere har jeg tenkt: hvordan kan denne jobben tjene Gud? Men nå ser jeg hvordan man kan ta med Gud i alle arenaer. Året har tatt meg med ut av komfortsonen – fra å bare være kristen, til å få en glød over livet som jeg ønsker at andre og skal ha!

Som elev på bibelskolen har du fått lov til å gå litt tettere på hverdagen i Filadelfiakirken. Hvilke inntrykk sitter du igjen med etter et år?

En ser hvor stort maskineriet her er! Hvor mange folk som er i sving, og hvor mange arenaer det finnes for alle typer nådegaver folk har!

Hvis det er mulig å sette fingeren på det ene høydepunktet i løp av året. Hva vil det være?

Mitt høydepunkt er som en klasse å gå igjennom reiser og prosesser med Gud sammen, og å dele så åpent om livet med hverandre. Og Kenya selvfølgelig! Lærte minst like mye av hverandre på turen, som noen undervisning kunne gjort.

Så til slutt, ville du anbefalt andre å ta et år på bibelskole?

Gjør det! Du vil aldri angre på å ha gjort det, men kanskje heller angre på å ikke ha gjort det!