Kreativ – Hva er egentlig det?

I år lanserer Filadelfia bibelskole, fordypning i kreativ. Men hva det egentlig? Er det noe for deg? Kreativ som ord er blitt en samlesekk for alt vi ikke helt klarer å samle i en egen struktur. Men kreativitet er da mye mer enn en samlebetegnelse. Derfor ønsker vi å fortelle litt hvilke fokus vi som fordypning vil ha.

Kreativitet er en skapende evne. Det å finne på noe nytt. Vi vil også si at kreativitet er avgjørende for å løse problemer og utfordringer innen alle situasjoner. Dette er med på å skape forandring og fornyelse. Vi tror at Gud skapte mennesket skapende. Så skaper vi på uendelig mange forskjellige måter. Noen liker å skrive, andre elsker dans eller film og foto. Ja noen liker faktisk det å finne glupe metoder for å løse matematiske problem.  Albert Einstein har sagt at ” Kreativitet skjer når intelligensen har det moro.”

Vi har valgt oss ut fire underkategorier vi fokuserer ut i fra. Vi ønsker å være konkret i møte med deg som elev og jobber ut fra dans/drama, film/foto, produksjon og gründerskap.

Som elev på fordypningen Kreativ ønsker vi å jobbe sammen som en redaksjon, vi tror faktisk at gode ideer kan komme i møte med andre.

Vi tror kreativ er noe for alle. Det er ikke slik at du må kunne spille en fiolin eller skrive et dikt for å kalle deg kreativ. Så vent ikke på inspirasjonen før du starter, men begynn jobben nå. Kreativitet er en pågående prosess. En skapende prosess. Kreativiteten starter med at du faktisk begynner.
Kanskje tenker du også at du må være helt nyskapende for å gå kreativ. Vel, hvis kreativitet handler om å løse problemer, så kan det være at du skal skape noe helt nytt. Men, det kan også være det å koble eksisterende ideer sammen på en ny måte som ikke er gjort før. Vi trenger ikke alltid finne opp hjulet på nytt, men vi kan finne nye måter å bruke hjulet på.

Som fordypning ønsker vi å heie på hverandre, samtidig som vi skal være ærlige med hverandre i ønsker om å bli bedre. Som kreative mennesker produserer vi masse. Mange skisser, koreografier, filmklipp, taler, dikt. Tanker som ikke kommer lengre enn skrivebordsskuffen. Kreativiteten jobber i oss, når vi jobber, når vi tenker, når vi er. Og vi vil utforske, feile, utforske igjen for så å finne det som funker.

Uansett hvilke fokus du kommer med inn i kreativ fordypning, ønsker vi å benytte det du er gitt, inn mot chapel, julekonserter, barnekirke og andre små og store produksjoner. Høsten 2017 starter også MELT-konferansen om medier og tro, som kreativ vil delta på. Vi tror at kreativitet kommer på arenaer. Derfor ønsker vi også å se hva som finnes utenfor kirkens vegger. Vi jobber med å finne gode og spennende steder å besøke for å erfare ulike former for kreativitet.

Kanskje er dette noe for deg? Kanskje vi sees til høsten! Vi gleder oss!