Hvorfor bibelskole?

Et spørsmål som ofte kommer opp på slutten av et skoleår er hvorfor valgte du å ta et på bibelskole? Å sette av et helt år til dette kan kanskje virke litt voldsomt. Vi har spurt noen av våre elever hva som var viktig for dem og hvorfor ett år på bibelskolen har betydd noe for dem. Kanskje er du en av dem som lurer på hva Disippel eller hva Tjeneste er. Eller om du i det hele tatt skal søke bibelskole. Marte Lohne har  i år gått disippel og hatt fordypning i menighet. Og nå kan du lese mer om hennes reise ved Filadelfia bibelskole

Jeg trengte et år hvor jeg kunne plukke fra hverandre troen min, og sette den sammen på nytt. Min relasjon til Jesus var svar, og jeg trengte hjelp til å finne ut hvem jeg er i Ham. Jeg trengte å sette et nytt lys på hvorfor jeg tror, og hvordan jeg kan leve for, av og med Jesus. 

Om det er mulig å sette fingeren på et høydepunkt i løpet av skoleåret, hva skulle det vært?  Troshistoriedelingsuken var viktig for meg. Det var nok den fineste/beste og verste uken i løpet av hele året. Det gjorde vondt å grave i gamle sår man har undertrykt, men det til alle største grad nødvendig for å vite hvem jeg er i Jesus, og hva som har ført meg dit. Det var sårt å dele, men det var det som gjorde det ekstra fint at alle delte.

Nå som du ser tilbake på skoleåret, hva har et år på Filadelfia bibelskole gitt deg? Ett år på fbo har først og fremst gitt meg venner og minner for livet. Men det har også hjulpet meg å rette fokuset mot Ham som har gitt meg alt. Det har fått meg til å innse at vi alle er skapt på underfullt, skremmende vis, og at også jeg har bety en forskjell. Det har gitt meg en trygghet i min identitet i Jesus. Det har hjulpet meg å huske på alt Gud har gjort for meg, og til å forstå hvor høyt han elsker meg, og alle!

Ville du anbefalt bibelskole til andre? Er det noe jeg unner alle er det et år på FBO.

Hvem vil vel ikke ha, og hvem kunne vel ikke trengt et år hvor alle rammer er lagt fro at vi skal kunne finne vår identitet i Jesus og vår plass. Ett år med trygge voksenpersoner som gjør alt for å hjelpe deg å utvikle og finne dine gaver er noe alle burde få oppleve. Og ikke minst et år hvor man kan få lov til å bli kjent med Jesus og leve med Ham. Hadde det vært opp til meg ville jeg gitt alle muligheten til å møte Jesus, lære om ham og leve med ham, som vi gjør her på FBO.